Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

9. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ İŞLERİ MEVZUAT UYGULAMA VE BİRLİKTELİK TOPLANTISI

 

Öğrenci işleri daire başkanlıkları tarafından yürütülmekte olan iş ve işlemlerde yükseköğretim kurumları arasında uygulama birlikteliğini sağlamak, çalışanlar arasında iletişim kanallarını daha işlevsel hale getirmek gibi amaçlara yönelik olarak, Atatürk Üniversitesi  ev sahipliğinde düzenlenen Yükseköğretimde Öğrenci İşleri: "Mevzuat Uygulama Birliktelik 9. Toplantısı" na Üniversitemiz adına Birimimizce katılım sağlandı.

Eğitim kapsamında;

  • Atatürk Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen iş ve işlemlere ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu.
  • YÖK temsilcileri tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme oturumunda; YÖKSİS İşlemleri, Güvenlik, Veri Transferi, ABYS konularında uygulamada yaşanan problemler dile getirildi. 
  • Milli Savunma Bakanlığı temsilcileri tarafından gerçekleştirilen oturumda; Askerlik İşlemlerine ilişkin yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
  • Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü temsilcileri tarafından gerçekleştirilen oturumda; Burs, Kredi ve Yurt İşlemlerine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi.
  • Erzurum İl Göç İdaresi temsilcileri tarafından gerçekleştirilen oturumda; Yabancı Uyruklu Öğrencilerin ikamet izinleri kapsamında öğrenci işleri temsilcileri tarafından yapılması gereken iş ve işlemler konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.
  • 9. Mezuat Uygulama ve Birliktelik Toplantısının tamamlanmasının ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle program sonlandırıldı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat