Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Ders Başarı Durumum Neye Göre Belirlenmektedir?

 

Ders Başarı Durumum Neye Göre Belirlenmektedir?

Başarı notu yarıyıl içi değerlendirme notu ve final sınavından alınan notlar üzerinden hesaplanır.Yarıyıl içi etkinlikleri; ara sınav /sınavlar, arazi çalışmaları, uygulama, ödev, sunum, proje, staj, atölye,seminer, laboratuvar ve benzeri çalışmalardan oluşur. Bunların ders başarı notuna katkısı, ilgili dersin sorumlu öğretim elemanının önerisi üzerine ilgili birim (fakülte, konservatuar, yüksekokul, meslek yüksekokulu) yönetim kurulunca dönemin ilk iki haftası içerisinde karara bağlanır. Yarıyıl içi notu ve final notu ham başarı notunu oluşturur. Bağıl değerlendirme sisteminde hesaplama sonucu ortaya çıkan ham başarı notunun virgülden iki basamak sonrası, mutlak değerlendirme sisteminde ise küsuratlı notlar en yakın tam sayıya yuvarlanır.

Detaylı bilgi için https://trabzon.edu.tr/Images/Uploads/lisans_onlisansyonetmelik.pdf ve https://trabzon.edu.tr/Images/Uploads/Esaslar/basarinotu.pdf adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Onur ve Yüksek Onur Öğrencisi Olabilmem İçin Kriter Nedir? Onur ve Yüksek Onur Öğrencisi Olup Olmadığımı Nasıl/Nereden Öğrenebilirim?

Üniversite öğrenciliği süresince uyarma dışında disiplin cezası almamış olmak kaydıyla, bir yarıyıl sonunda en az normal ders yükü ile o yarıyılın not ortalaması 3,00-3,50 olan öğrenciler onur öğrencisi, 3,51-4,00 arasındaki öğrenciler yüksek onur öğrencisi sayılırlar ve bu durum diplomalarında belirtilir.

Lisans-Ön Lisans Hangi Koşullarda Ders Tekrarı Yapabilirim?

Bir yarıyılın not ortalaması en az 2,00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Başarılı öğrenciler; başarılı sayıldıkları yarıyılda bulunan (DD), (FD), (FF) ile (K) harf notu aldıkları dersler ve diğer eğitim-öğretim çalışmalarını, kayıt oldukları ilk yarıyılda tekrar ederler.

Menüyü Kapat